Posted inActualitate

Winkler: România își poate dobândi securitatea energetică printr-un mix energetic echilibrat (PE)

Winkler: România își poate dobândi securitatea energetică printr-un mix energetic echilibrat (PE)

În UE se duce o luptă cu caracter economic deghizată sub forma unei lupte pentru obiectivele ecologice

UDMR consideră că este esențial ca pentru dobândirea independenței energetice, România trebuie să câștige, în perioada următoare, la nivel european, două bătălii, una împotriva celor care luptă pentru eliminarea energiei nucleare, iar a doua împotriva celor care se opun folosirii gazului natural în mix-ul energetic, a arătat europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler în cadrul emisiunii ”Studio electoral”.

”Dacă vorbim despre România trebuie să câștigăm două bătălii la nivel european. Trebuie să câștigăm bătălia cu cei care luptă împotriva sectorului nuclear, pentru că România are o centrală nucleară care trebuie să extinsă în viitor. (…) Mai trebuie să câștigăm o bătălie împotriva celor care luptă împotriva gazului natural argumentând cu dependența față de Rusia sau ridicând problema poluării”, a afirmat Winkler. În context, el a amintit de imensele investiții în modernizarea Termocentralei Mintia, din județul Hunedoara, unde cărbunele va fi înlocuit cu gaz pentru producerea de energie electrică, dar și de faptul că în Marea Neagră a fost descoperită cea mai mare rezervă de gaz natural din Europa.

Potrivit europarlamentarului UDMR, țara noastră își poate asigura, pentru următorii 30 de ani, un mix energetic echilibrat format din energie nucleară, din gaz natural și din energie din surse regenerabile. ”România pentru următorii 30 de ani poate să-și asigure un echilibru care poate fi invidiat de orice țară de dimensiunea noastră. Putem fi o țară cu un mix energetic și o securitate energetică de invidiat. Astfel, în câțiva ani vom putea obține acea mult pomenita independență energetică a României, putând să acoperim și securitatea energetică a Republicii Moldova care ar fi mai mult decât orice pod de flori, ar fi gestul adevărat pentru Republica Moldova care se pregătește, de altfel,  » Read More