Posted inActualitate

Trei zile de evenimente speciale, la aniversarea Muzeului de Artă Brașov

Trei zile de evenimente speciale, la aniversarea Muzeului de Artă Brașov

Trei zile de evenimente speciale, la aniversarea Muzeului de Artă Brașov

Muzeul de Artă Brașov invită publicul la celebrarea a 34 de ani de existență, printr-o serie de evenimente și activități captivante pentru public ce vor avea loc între 30 mai și 1 iunie.
Organizate la sediul muzeului din Bulevardul Eroilor nr. 21, evenimentele includ activități creative, tururi ghidate, ateliere, vernisaje și performance-uri. Cu acest prilej, vizitatorii muzeului sunt încurajați să se apropie de artă într-un mod atractiv și interactiv.

Trei zile de evenimente speciale | MyTex.ro

Reinaugurarea Galeriei de Artă Românească

Sărbătorile încep joi, 30 mai, la ora 18:00, cu reinaugurarea Galeriei de Artă Românească. Este organizat un tur ghidat susținut de managerul cultural Vlad Babenco, care va prezenta opere de artă deosebite ale artiștilor români și brașoveni. Expoziția acoperă o perioadă istorică extinsă, de la secolul al XVIII-lea până în timpul regimului comunist, evidențiind creativitatea artiștilor în fața dificultăților. Turul se va încheia cu un recital la violoncel susținut de Radu Croitoru.

Participarea la acest eveniment se face exclusiv pe bază de înscriere, prin completarea acestui formular.

Vernisajul expoziției „Sensul migrației”

Vineri, 31 mai, începând cu ora 18:00, va avea loc vernisajul expoziției „Sensul migrației”, curatoriată de artistul și curatorul Mihai Zgondoiu. Această expoziție colectivă prezintă creațiile a 13 artiști contemporani locali, care s-au născut sau au migrat în zonă: Olimpiu Bandalac, Mihail Coșulețu, Alina Grapă, HomeBoy, R von K, Aura Petrașcu, Dan Roșca, George Roșu, Cristina Rusu, Diana Serghiuță, Alexandra Sîrbu, Tamás Attila și Vladimir Țăroi.

Cu acest prilej, artista Aura Petrașcu va realiza un performance din seria foto-video „Don’t play with your food, let me do it for you”, explorând formele și texturile din mâncare.

Program special de Ziua Copilului

De 1 iunie,

 » Citește toată știrea aici…