Posted inActualitate

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Brandul turistic al Țării Hațegului, premiat cu bronz la competiția europeană de branding Transform Awards

Proiectul de branding turistic al Țării Hațegului și orașului Hațeg a câștigat trofeul de bronz la categoria “Cel mai bun brand de loc sau de țară”, în competiția Transform Awards 2024, singura competiție de branding din Europa. Câștigătorii au fost anunțați în cadrul unei gale festive care a avut loc la Londra.

Transform Awards, organizată de publicația Transform Magazine, este singura competiție care premiază excelența în strategie, dezvoltarea și execuția de brand în categorii care variază de la branduri corporate, de produs și până la branduri de locuri. Printre câștigătorii ediției de anul acesta, la alte categorii, se numără companii faimoase la nivel mondial și agenții de creație prestigioase. Lista completă a câștigătorilor la Transform Awards Europe 2024 aici.

Brandurile turistice ”Țara Hațegului – Istorii Vii” și ”Hațeg – Capitala Dinozaurilor”, precum și strategia de branding a regiunii au fost create în 2023 de agenția GMP CommUnity șiInstitutul pentru Orașe Vizionare (IOV) în urma unui proces participativ derulat de Asociația de Turism Retezat, împreună cu Primăria Orașului Hațeg, administrații de arii protejate, situri UNESCO (Parcul Național Retezat, Parcul Natural Grădiștea Muncelului – Cioclovina și Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului) și reprezentanți ai comunităților locale. Procesul a durat opt luni și a venit ca un răspuns la nevoia de a reuni sub o umbrela unică de comunicare, bogăția și diversitatea obiectivelor turistice din Țara Hațegului, pentru a dezvolta sustenabil turismul în regiune, dar și de a crește sentimentul de apartenență al localnicilor la zonă.

GMP CommUnity a semnat identitatea vizuală și sloganul brandului, iar Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV), specialiști în branding de destinații (place branding), a dezvoltat strategia de branding. Povestea brandului și detalii despre proces pot fi găsite aici.  » Read More