Posted inActualitate

Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic

Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic

Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic

Actorul a trecut cu bine peste intervenţia prin care i-a fost scoasă proteza de la genunchi infectată cu stafilococ auriu. Potrivit medicilor, Florin Piersic este conştient, mănâncă singur şi chiar face glume. Rămân încă 48 de ore critice, iar mai apoi câteva săptămâni în care trebuie eliminată infecţia raspândită în tot corpul. În plus, analizele s au ameliorat odată cu îndepărtarea protezei de la genunchi, relatează obsevatornews.ro.
Florin Piersic a trecut cu bine peste intervenţia chirurgicală. Dar perioada critică postoperatorie mai durează încă două zile, anunţă doctorii de la Spitalul de Ortopedie Foişor.
„În prima zi postoperator, parametrii biologici legați de inflamație s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează și bea lichide singur“, potrivit unui comunicat al managerului Spitalului Foișor.
Abia după câteva săptămâni în care îi va fi administrat tratamentul contra infecţiei cu stafilococ, recomandat de medicii de la Spitalul Matei Balş, s-ar putea lua în calcul transferul actorului la Cluj pentru montarea unui nou stimulator cardiac. Dispozitivul a fost de asemenea afectat de infecţia cu stafilococ şi a fost scos chiar în prima zi de Paşte de medicii Institutului Inimii din Cluj-Napoca.

Urmează 48 de ore critice pentru Florin Piersic | MyTex.ro

Cu ambele dispozitive eliminate, medicii spun că cel mai devreme actorul ar putea scăpa de infecţie într-o lună şi jumătate.

„Evoluţia depinde de multe elemente. Sperăm că tratamentul ortopedic să ajute, că până la urmă eliminarea surselor de infecţie joacă un rol extrem de important, aşa cum s-a întâmplat şi cu stimulatorul cardiac. Trecerea printr-un moment greu operator depinde şi de sistemul imunitar, depinde de pacient şi este foarte bine că a fost o situaţie echilibrată şi că n-au apărut alte probleme”, a spus Dr. Adrian Marinescu,

 » Citește toată știrea aici…