Posted inActualitate

Președintele CJ Timiș: Consilierii PSD şi PNL propun tăierea a 83 % din fondurile pentru drumurile judeţene

Președintele CJ Timiș: Consilierii PSD şi PNL propun tăierea a 83 % din fondurile pentru drumurile judeţene

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean (CJ) Timiş şi candidat pentru un nou mandat în aceeaşi funcţie, din partea Alianţei electorale Dreapta Unită (ADU), Alin Nica, a declarat, joi, că 19 consilieri judeţeni ai Alianţei electorale PSD-PNL au iniţiat un proiect de hotărâre prin care propun tăierea a peste 83% din banii alocaţi pentru reabilitarea sau repararea drumurilor judeţene.

„Am primit un proiect de hotărâre iniţiat e 19 consilieri judeţeni (toţi cei ai PSD şi o parte din PNL, n.r.) prin care se propune tăierea a peste 83% din banii alocaţi pentru drumurile judeţene. Este o iresponsabilitate maximă din partea consilierilor care au propus acest lucru, pentru că se pun în pericol vieţi, bunuri ale locuitorilor care trăiesc de-a lungul acelor drumuri judeţene şi care le folosesc. Localităţi ca Periam Pesac, Variaş, Ohaba Lungă, Boldur, Buziaş Deta, Ghilad, Beba Veche şi altele nu vor mai avea şansa să aibă un drum reabilitat şi să circule în condiţii de siguranţă”, a afirmat Alin Nica, într-o declaraţie de presă susţinută joi la Palatul Administrativ.

Şeful administraţiei judeţene a subliniat că este o continuare a unui „mod de lucru” obişnuit din partea PSD, de a lua banii, ca apoi să vină ei şi să-i dea, în campania electorală.

„A tăia fonduri şi a lăsa drumurile judeţene cu doar 17% din bani pentru întregul an, mi se pare o crimă împotriva timişenilor. (…) Eu îi aştept (pe aleşii judeţeni ai PSD şi PNL, n.r.) să justifice în plen cele două proiecte de hotărâre şi să vedem cum justifică tăierea a 83% din banii pentru drumurile judeţene. Aştept şi eu să văd justificarea. (…) Ei au dreptul legal să iniţieze proiecte de hotărâri şi luni vom avea o şedinţă de consiliu pentru a dezbate aceste proiecte şi altele”, a explicat Alin Nica.   » Read More