Posted inActualitate

Și la Brașov: Detectoare de fum și monoxid de carbon, instalate gratuit

Și la Brașov: Detectoare de fum și monoxid de carbon, instalate gratuit

Și la Brașov: Detectoare de fum montate gratuit…

Campania, lansată de DSU, IGSU, E.ON și Delgaz Grid la începutul acestui an vizează instalarea, cu titlu gratuit, a 7.500 detectoare de fum și 2.500 detectoare de monoxid de carbon în locuințe particulare din 20 de județe, printre care se numără și județul Brașov (vezi aici lista completă). Au fost alese zone în care, conform statisticilor, de-a lungul timpului s-au înregistrat cele mai multe incendii la locuințe, soldate chiar cu pierderi de vieți.
Astfel, acțiunile vor continua, în această etapă, și în județele Brașov și Mureș, urmând ca ulterior și localitățile stabilite din celelalte 16 județe să fie beneficiarele detectoarelor de fum și de monoxid de carbon care salvează vieți și protejează bunuri.
Campania își propune să evidențieze importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau a scăpărilor de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.
Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale, cât mai ales salvarea de vieți omenești. Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie.

Brașov | MyTex.ro
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google Ads Whatsapp Channel  » Citește toată știrea aici…