Posted inActualitate

Agent de poliţie din județul Mureș, arestat preventiv pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc

Agent de poliţie din județul Mureș, arestat preventiv pentru trafic şi deţinere de droguri de mare risc

Un agent de poliţie şi un alt inculpat au fost arestaţi preventiv, la propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, pentru că ar fi deţinut, vândut şi oferit droguri de mare risc (cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş precizând că se delimitează de orice acţiuni care nu concordă legea.

„La data de 09.04.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea a doi inculpaţi (unul având calitatea de agent de poliţie) şi măsura controlului judiciar faţă de alt inculpat, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că, în perioadă mai 2023 – aprilie 2024, aceştia au deţinut, vândut şi oferit, la date şi împrejurări diferite, droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea de cristal) şi substanţe cu efect psihoactiv (2-CMC) către consumatori de pe raza judeţului Mureş. În aceeaşi zi, au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate o cantitate de drog de mare risc (3-CMC) obiecte purtând urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă. Astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mureş cu propunerea de arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a celor doi inculpaţi reţinuţi”, a arătat Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a precizat, miercuri, că agentul a fost pus la dispoziţie, urmând ca, în funcţie de evoluţia anchetei,  » Read More