Posted inActualitate

Dispare unul dintre cele mai apreciate branduri românești

Dispare unul dintre cele mai apreciate branduri românești

Arctic Găești, unul dintre cele mai apreciate branduri românești, cu o istorie de aproape 60 de ani, dispare pentru totdeauna, după ce proprietarii turci au decis schimbarea denumirii în Beko.  

Arctic Găești, cel mai mare producător local de electrocasnice, își va schimba denumirea în Beko Romania, anunță Profit.

Arctic este parte a grupului turk Arçelik, unul dintre principalii jucători europeni din industria de electronice și electrocasnice, iar schimbarea denumirii face parte din procesul prin care Arçelik își va redenumi operațiunile globale sub brandul corporativ internațional Beko.

Recent, Arçelik a anunțat finalizarea înțelegerii cu gigantul american Whirlpool pentru combinarea afacerilor europene, inclusiv a fabricilor din România, și lansarea companiei Beko Europe.

Fondat în 1955, Arçelik este prezent în 146 de țări, are circa 30.000 de angajați, 23 de unități de producție în 9 țări (Turcia, România, Rusia, China, Africa de Sud, Thailanda, Pakistan, India și Bangladesh) și 35 de companii cu vânzări în întreaga lume. Grupul deține 12 branduri (Arçelik, Beko, Grundig, Blomberg, ElektraBregenz, Arctic, Leisure, Flavel, Defy, Dawlance, Voltas, Altus) și este listat la Bursa de Valori din Istanbul.

Înființat în 1968, Arctic este cel mai cunoscut brand românesc de electrocasnice și a fost preluat de turcii de la Arcelik în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Compania a raportat pentru 2022 afaceri de aproape 3,8 miliarde lei și pierderi de 71,6 milioane lei, cu peste 4.300 de angajați. Cea mai mare parte a salariaților sunt angajați în fabrica din Găești, județul Dâmbovița, unde Arctic produce frigidere și congelatoare.

Din octombrie 2019, a devenit operațională și noua fabrică Arctic din comuna dâmbovițeană Ulmi, o investiție de 150 de milioane de euro cu o capacitate de producție de 2,2 milioane de mașini de spălat pe an,  » Read More