Posted inActualitate

Emil Boc: Vreau să trecem de la ”Made in Cluj”, la ”Invented in Cluj”

Emil Boc: Vreau să trecem de la ”Made in Cluj”, la ”Invented in Cluj”

Prima zi a conferinței Cluj Innovation Days a adus în capitala Transilvaniei reprezentanții cei mai de seamă ai industriei, dar și responsabili din zona de administrație locală și chiar politicieni de la Bruxelles, în frunte cu comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean.

În cuvântul său, primarul Clujului, Emil Boc, a spus că sectorul IT este cel mai important motor de dezvoltare economică al orașului, fiind parte a ”strategiei pe care am pus-o împreună în practică. Este avantajul competitiv al Clujului.” Edilul a subliniat că lumea în care trăim este una în care există mai multe provocări cărora trebuie să le facem față, începând chiar de la ceea ce se întâmplă în Ucraina, unde războiul poate oricând să ia o turnură nefavorabilă Europei. ”Sunt un om care admiră cultura rusă, poporul rus, dar am o mare problemă cu tancurile rusești”, a spus Boc, continuând cu alte provocări cărora Europa trebuie să le facă față, așa cum este scăderea abruptă a competitivității comparativ cu alte economii la nivel mondial.

Emil Boc a declarat, de asemenea, că își dorește să trecem de la ”made in Cluj la invented in Cluj”, o schimbare de paradigmă importantă pentru întreg sectorul de inovare din oraș.

Boc a mai insistat și asupra faptului că nu orice start-up este un succes, dar un ecosistem de startup-uri are șanse mari să fie un succes, iar Cluj IT este un exemplu în acest sens.  » Read More