Posted inActualitate

De la AUR Brașov, atac la CNAIR: „Incompetență crasă și sifonare de bani publici” / Ana Loredana Predescu a pomenit și de Adrian Veștea

De la AUR Brașov, atac la CNAIR: „Incompetență crasă și sifonare de bani publici” / Ana Loredana Predescu a pomenit și de Adrian Veștea

De la AUR Brașov, atac la CNAIR.

Ana Loredana Predescu, deputat ales pe listele PSD Brașov – candidatul AUR pentru președinția Consiliului Județean Brașov, a luat în vizor subiectul Autostrăzii Brașov-Ploiești, că tot suntem în precampanie electorală.

De la AUR Brașov | MyTex.ro

„Cu un ministru al Dezvoltării din Brașov, Adrian Vestea, termenul pentru finalizarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Brașov-Ploiești a fost prelungit cu 500 de zile, ajungând la 15 ianuarie 2025, alimentând suspiciunile de sifonare a banilor publici. CNAIR, o instituție cunoscută pentru incompetență și sifonare de bani publici, a reușit din nou să uimească printr-o nouă dovadă de ineficiență. Instituția este condusă de politruci care nu au nicio treabă cu infrastructura. Guvernul trebuie să ia urgent măsuri pentru a reforma CNAIR și a o transforma într-o instituție eficientă și transparentă”, a relatat Ana Loredana Predescu.

De la AUR Brașov, atac la CNAIR

În continuare, politiciana a vorbit despre proiectantul, Consitrans, „care a primit contractul în 2020, dar a reușit să finalizeze doar o mică parte din studiu. Compania se plânge acum că nu mai poate suporta costurile din teren, deși prețurile au crescut semnificativ din 2020. Consitrans susține că lucrează cu 7 foreze la studiile geotehnice, însă nu a reușit să intre și în zona montană din cauza ploilor”.

Ana Loredana Predescu a adresat și o serie de întrebări, la care nici nu va primi răspunsuri: „Oare ploile au afectat doar Consitrans sau și alte firme care lucrează în zonă? Câte prelungiri vor mai fi necesare? Când va fi gata, de fapt, această autostradă atât de necesară? Cât ne va costa incompetența CNAIR? Prelungirea termenului de finalizare a studiului de fezabilitate va costa statul român milioane de euro. Cine va fi tras la răspundere pentru această risipă de bani publici?”.

 » Citește toată știrea aici…