Posted inActualitate

Centrul de reciclare de la Stupini – o nouă fază / Ce a spus primarul Allen Coliban

Centrul de reciclare de la Stupini – o nouă fază / Ce a spus primarul Allen Coliban

Centrul de reciclare de la Stupini – o nouă fază.

Primăria Brașov continuă investițiile în gestionarea sustenabilă a deșeurilor la nivelul municipiului prin asigurarea infrastructurii necesare colectării selective. Una dintre soluțiile pe care municipalitatea le va implementa din acest an este înființarea Centrelor de Aport Voluntar (CAV), centre de reciclare unde brașovenii își vor putea duce, gratuit, deșeurile care nu pot fi depozitate la platformele din cartiere, cum ar fi mobilă veche, anvelope sau deșeuri rezultate în urma demolărilor.

Centrul de reciclare de la Stupini - o nouă fază | MyTex.roCentrul de reciclare de la Stupini – o nouă fază

Primul CAV va fi în cartierul Stupini, iar municipalitatea a semnat, săptămâna aceasta, contractul în vederea elaborării documentației necesare amenajării acestuia.

„Dacă în cartiere derulăm proiectul de amplasare de ecoinsule, în locul tuturor platformelor actuale de depozitare a deșeurilor, proiect pentru care avem finanțarea asigurată prin PNRR, pentru depozitarea deșeurilor care nu pot fi duse la aceste ecoinsule vom amenaja două centre de reciclare, unul în cartierul Stupini, care va deservi cartierele Tractorul, Bartolomeu și Stupini, și unul de dimensiuni mai mari, pe fosta platformă CET, care va deservi tot orașul. Acest tip de infrastructură este foarte importantă, pentru că le putem asigura brașovenilor posibilitatea să ducă, gratuit, la cele două centre, deșeuri care nu se pot depozita la ecoinsule – de la mobilă veche, la baterii uzate, deșeuri din anvelope sau din construcții sau demolări – deșeuri pentru care în prezent se plătește o taxă la operatorul de salubrizare. Marți am semnat contractul pentru proiectarea primului centru, cel din Stupini, iar în 20 de zile proiectantul trebuie să ne predea documentația necesară eliberării autorizației de construire, apoi va avea la dispoziție alte 30 de zile să elaboreze restul documentației: proiect tehnic, detalii de execuție, caiete de sarcini, liste de cantități.

 » Citește toată știrea aici…