Posted inActualitate

Elevii și studenții din Timișoara, pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la cea de-a XVII-a ediție a concursului național iTEC

Elevii și studenții din Timișoara, pasionați de domeniul IT, invitați să se înscrie la cea de-a XVII-a ediție a concursului național iTEC

Liga AC (Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica Timișoara) organizează cea de-a XVII-a ediție a concursului național iTEC, ce va avea loc în perioada 30 martie – 7 aprilie 2024. iTEC este o competiție dedicată atât studenților, cât și elevilor de liceu pasionați de domeniul IT, oferindu-le acestora un cadru perfect de învățare, dar și de a pune în aplicare cunoştinţele dobândite pe parcursul anilor de studiu.

Structura competiției cuprinde probe lungi, desfășurate într-un interval de 3 zile (vineri, sâmbătă, duminică) și o probă scurtă de Algoritmică ce este divizată în 2 etape.

Proba de Algoritmică cuprinde:

Etapa 1 Algoritmică (30.03.2024) este online și este destinată elevilor și studenților.

Etapa 2 Algoritmică (06.04.2024) se desfășoară fizic, în Timișoara, destinată elevilor.

Cei premiați pot beneficia de facilități la admiterea la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universității Politehnica Timișoara, inclusiv admiterea fără examen. Totodată, această probă se află în calendarul regional MEN și este în parteneriat cu inspectoratele școlare județene.

Probele lungi de tip hackathon ale acestei ediții sunt Game Development, Cybersecurity, Web Development și Mobile Development, ce se vor desfășura fizic în Timișoara, în perioada 5-7 aprilie 2024.

Pe durata concursului, participanții vor avea parte și de workshopuri specifice care îi vor ajuta atât în cadrul competiției, cât și pe viitor.

Scopul proiectului este acela de a crea un cadru ideal de competiţie la nivel naţional, oferind şansa de a concura cu elevi şi studenţi din toată ţara în vederea obţinerii atât unei diplome recunoscute la nivel naţional, cât şi unui premiu material. De asemenea, concursul este un mediu propice dezvoltării competenţelor existente şi acumulării de noi cunoştinţe, având acces la opinia unor specialişti în domeniu.  » Read More