Posted inActualitate

Brașovul de Altădată: Povești ascunse în spatele clădirilor emblematice

Brașovul de Altădată: Povești ascunse în spatele clădirilor emblematice

Brașovul de Altădată.

Brașovul, cu străzile sale înguste și clădirile cu povești, este un oraș ce îmbină armonios istoria cu prezentul. De la castele și biserici până la case medievale și palate, fiecare clădire are o poveste aparte de spus.

Brașovul de Altădată | MyTex.roBiserica Neagră – Mai mult decât o clădire

Când te plimbi prin Piața Sfatului, nu ai cum să o ratezi. Impunătoare și misterioasă, Biserica Neagră este mai mult decât un monument; este o carte deschisă a istoriei Brașovului. De ce „Neagră”? O poveste de incendiu din 1689 i-a schimbat nu doar culoarea, ci și numele. În spatele zidurilor sale masive se ascund legende, una dintre ele vorbind despre un organist care încă își caută partitura pierdută în flăcări.

Strada Sforii – Îngustă, dar plină de viață

O vei găsi ascunsă, dar merită să o cauți. Strada Sforii, una dintre cele mai înguste străzi din Europa, este mai mult decât un loc perfect pentru selfie-uri. Pavelele ei au fost martore la trecerea negustorilor, meșteșugarilor și, bineînțeles, a îndrăgostiților. Se spune că această străduță era scurtătura preferată a cuplurilor care se întâlneau pe ascuns.

Casa Sfatului – Centrul deciziilor de odinioară

Nu departe de Biserica Neagră, Casa Sfatului veghează peste piața principală a orașului. Cu ceasul său iconic, a fost martoră la schimbările Brașovului de-a lungul secolelor. De la adunările cetățenilor la evenimente culturale, acest edificiu a văzut istoria orașului desfășurându-se chiar sub ferestrele sale. Clădirea a fost sediul primăriei Brașov până în 1876, devenind depozit de arhive între 1876-1923. Din 1950, găzduiește o secție a Muzeului Județean de Istorie, păstrând vie istoria orașului.

Bastionul Țesătorilor – Fortăreața meșteșugarilor

Vă invităm să descoperiți neapărat și Bastionul Țesătorilor, un loc unde meșteșugurile tradiționale erau la ele acasă.

 » Citește toată știrea aici…