Posted inActualitate

Primarul Oradiei: Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului spital de boli infecțioase

Primarul Oradiei: Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului spital de boli infecțioase

Primarul Florin Birta a semnat contractul pentru proiectarea și execuția noului spital de boli infecțioase de pe strada Vlădeasa, cel mai mare proiect și cea mai mare investiție din istoria Municipiului Oradea.

Contractul în valoare de 363.632.272,29 lei (fără TVA) a fost semnat cu asocierea formată din Construcții Erbașu S.A – lider de asociere,  Terra Gaz Construct S.R.L – asociat 1 și Concelex S.R.L – asociat 2.

Noul spital se realizează prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C12 – Sănătate, proiectul fiind implementat de Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională din cadrul Primăriei Oradea.

„La finalul anului trecut am semnat contractul de finanțare pentru realizarea unui spital nou în Oradea, în valoare de 135 milioane euro. Astăzi am făcut un pas important pentru implementarea acestui proiect, semnând contractul de proiectare și execuție și estimăm că undeva până la jumătatea lunii septembrie vor începe lucrările. Acesta este singurul spital public care va fi construit în Oradea și județul Bihor de la Revoluție și până în prezent. Proiectul e rodul colaborării dintre Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, Consiliul Județean punând la dispoziție terenul în suprafață de 2,5 ha, iar Primăria Oradea și Spitalul Județean Bihor ocupându-se de pregătirea documentelor pentru finanțare, pentru licitație și pentru implementarea proiectului. La final, toate secțiile de pneumoftiziologie, de boli infecțioase și cele ale Dispensarului TBC vor fi mutate în noul spital, care va pune la dispoziția pacienților condiții de tratament la standarde europene”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea totală a proiectului „Construire Spital Boli Infecțioase și Pneumologie, Dispensar TBC și Funcțiuni conexe” este de 672.473.919,22 lei (TVA inclus),  finanțarea nerambursabilă fiind de 95%. În această valoare a proiectului intră, pe lângă proiectarea și execuția lucrărilor, și partea de dotări cu echipamente medicale,  » Read More