Posted inActualitate

11 oferte depuse pentru două investiţii majore în judeţul Maramureș – un parc industrial şi campusul de învăţământ dual

11 oferte depuse pentru două investiţii majore în judeţul Maramureș – un parc industrial şi campusul de învăţământ dual

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, a anunţat, marţi, pe pagina sa de socializare, că au fost depuse 11 oferte pentru realizarea a două dintre cele mai importante obiective de investiţii din judeţ – Campusul pentru învăţământul dual şi Parcul Industrial de Specializare Inteligentă din oraşul Baia Sprie.

„Pentru Campusul destinat învăţământului dual s-au depus 6 oferte. Proiectul are o valoare de 25 milioane de euro, fiind finanţat prin programul PNRR. În acest campus vor fi pregătiţi peste 1.000 de elevi şi studenţi până în 2030. Cu facilităţi precum spaţii de cazare, laboratoare de specialitate şi infrastructură educaţională la standarde de ultimă oră, acest proiect se înscrie într-o strategie amplă de dezvoltare a educaţiei şi de creştere a potenţialului economic al Maramureşului”, a spus Ionel Bogdan.

De asemenea, pentru investiţia în Parcul Industrial de Specializare Inteligentă din fostul oraş minier Baia Sprie au fost depuse 5 oferte.

„Pentru Parcul Industrial de specializare inteligentă de la Baia Sprie, un obiectiv de investiţii cu o valoare de 10,8 milioane de euro, s-au depus 5 oferte. Scopul acestui parc industrial, finanţat din bani europeni, prin Programul Operaţional Regional, este atragerea investitorilor şi stimularea creşterii economice în judeţul nostru. Parcul industrial de la Baia Sprie va fi urmat de alte 6 parcuri similare în localităţile Şomcuta Mare, Târgu Lăpuş, Fărcaşa, Bogdan Vodă, Mireşu Mare şi Giuleşti”, a mai precizat Ionel Bogdan.

Potrivit sursei citate, după depunerea ofertelor, urmează evaluarea acestora şi atribuirea contractelor.

„Ne dorim să finalizăm cât mai repede procedurile, să trecem la treabă şi să deschidem şantierele pentru cele două investiţii majore”, a mai adăugat preşedintele CJ Maramureş.
Ioana Pop  » Read More