Posted inActualitate

Miercurea Cenușii coincide, în 2024, cu Valentine’s Day. Ce înseamnă asta

Miercurea Cenușii coincide, în 2024, cu Valentine’s Day. Ce înseamnă asta

Miercurea Cenușii coincide | MyTex.roMiercurea Cenușii coincide | MyTex.ro

080206-N-7869M-057
Atlantic Ocean (Feb. 6, 2008) Electronics Technician 3rd Class Leila Tardieu receives the sacramental ashes during an Ash Wednesday celebration aboard the amphibious assault ship USS Wasp (LHD 1). U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Brian May (Released)

Miercurea Cenușii coincide, în 2024, cu Valentine’s Day. Ce înseamnă asta

Sfântul Valentin (Valentine’s Day) şi Miercurea Cenuşii, care marchează începutul Postului Mare pentru credincioşii catolici, vor fi celebrate în aceeaşi zi, după șase ani. În 2018 au picat împreună pentru prima dată după cel de Al Doilea Război Mondial.

Miercurea Cenușii coincide | MyTex.ro

Miercurea Cenuşii marchează începutul Postului Mare pentru romano-catolici, perioadă de 40 zile înainte de Paşte – o sărbătoare mobilă în calendarul creştin, care va fi celebrată în acest an de credincioşii catolici pe 1 aprilie.

Miercurea Cenușii este una dintre zilele de peste an care strâng cei mai mulți credincioși în biserici. Deși nu este o zi de sărbătoare obligatorie, mulți oameni nu ar lăsa să treacă această zi fără să ajungă la biserică pentru a fi marcați pe frunte cu semnul crucii cu cenușă. Chiar și oamenii care merg rar la Biserică peste an fac efortul de a ajunge în Miercurea Cenușii. Aceasta este o zi de post și abstinență, de mare tristețe, în care creștinii se căiesc de toate păcatele pe care le-au săvârșit peste an, punându-și simbolic cenușă în cap, de unde numele de Miercurea Cenușii.

Valentine’s Day va fi sărbătorită mai discret

De aceea, sărbătorirea Valentine’s Day va fi mai discretă în acest an. Deseori, dioceza romano-catolică a comunităţii irlandezo-americane din Satele Unite face excepţie de la aceste rigori atunci când sărbătoarea Sfântului Patrick coincide cu vinerea când se ţine post,

 » Citește toată știrea aici…