Posted inActualitate

Ce au pățit patru israelieni care au vrut să ajungă mai repede la Cluj-Napoca, și au intrat cu mașina pe un drum închis

Ce au pățit patru israelieni care au vrut să ajungă mai repede la Cluj-Napoca, și au intrat cu mașina pe un drum închis

Patru israelieni care au încercat să ajungă mai repede în Cluj-Napoca au rămas înzăpeziți după ce au ales un drum mai scurt, dar care este închis circulației pe timp de iarnă.

„În această după-masă, în jurul orei 17:00, jandarmii montani din cadrul Postului Montan Cavnic au fost solicitați de către dispeceratul Inspectoratul de Jandarmi Maramureș pentru a acorda sprijin unor cetățeni israelieni rămași înzăpeziți cu autoturismul pe drumul județean 109 F ce face legătura între localitățile Cavnic și Strâmbu Băiuț”, a transmis Jandarmeria Română.

În locul cunoscut sub numele de Crucea lui Chil, jandarmii au identificat un autoturism rămas suspendat din cauza stratului mare de zăpadă.

Cei patru israelieni, trei bărbați și o femeie, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, intenționau să ajungă în Cluj-Napoca și au ales un drum mai scurt. Drumul ales de către aceștia este un drum secundar, închis circulației pe timp de iarnă.

Autovehiculul rămas înzăpezit a fost deblocat de către jandarmi, însă întrucât drumul este foarte îngust pe acel tronson, nu s-a putut efectua manevra de întoarcere, fiind nevoiți să parcurgă 1 km cu spatele până la cea mai apropiată intersecție. De aici au fost direcționați spre ruta Cavnic-Baia Mare-Cluj pentru a-și continua deplasarea în siguranță.

Jandarmii au transmis și câteva recomandări pentru cei care vor să se deplaseze la munte sau care tranzitează zone muntoase, pentru evitarea unor situații neplăcute și pentru a nu vă pune siguranța în pericol, urmați câteva recomandări:

-înainte de a pleca la drum, informaţi-vă asupra traseului și asigurați-vă că drumul ales este practicabil și pe timp de iarnă;

– studiați prognoza meteo din zona în care mergeți și echipați-vă corespunzător;

– utilizați autovehicule echipate adecvat condițiilor de iarnă (tracțiune 4×4,  » Read More