Posted inActualitate

Salvamont: Zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului, în prima zi din an

Salvamont: Zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului, în prima zi din an

Salvamontiştii afirmă că prima zi din an a fost una ”cu zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului şi săniuşului, dar şi cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpina înaltă”. În Sibiu, ei au avut mai multe intervenţii în zona Bâlea Lac, unde o persoană a căzut şi a alunecat circa 50 de metri, iar o alta avea suspiciune de fractură de bazin, în urma unei căzături.

”Prima zi din an, o zi cu zeci de accidente montane, multe pe domeniile de practicare a schiului şi săniuşului, dar şi cu persoane rătăcite, accidente de ATV sau accidentate în zona alpina înaltă. Serviciile Salvamont România lucrează cu efective maxime şi au reuşit un grad de răspuns de 100% la toate apelurile de urgenţă”, au arătat, luni, reprezentanţii Salvamont România.

Salvamontiştii din Sibiu, de exemplu, au intervenit în zona Bâlea Lac, pentru acordarea primului-ajutor unei victime care a căzut şi a alunecat aproximativ 50 de metri dinspre Şaua Capra spre Lacul Bâlea. Aceasta a scăpat doar cu o luxaţie de umăr. Victima era însoţită de o persoană care a solicitat sprijinul salvamontiştilor pentru a coborî în siguranţă.

O a doua intervenţie în zona Lacului Bâlea a fost pentru acordarea de prim-ajutor şi transport al unei victime cu suspiciune de fractură de bazin după ce a alunecat şi a căzut. Victima a fost coborâtă cu telecabina şi predată la ambulanţă.

Tot salvamontiştii din Sibiu au intervenit, în zona schiabilă, pentru 3 persoane, 2 care acuzau durereri lombare în urma unor căderi şi a treia victimă cu o suspiciune de fractură a unui deget de la mână.

”Chiar dacă sunt cu gândul că anul 2024 poate începe cu efectele «legii austerităţii» care pot comasa/ reorganiza/ desfiinţa instituţii publice,  » Read More