Posted inActualitate

Superstiții… Ce (nu) este bine să faci în prima zi a anului

Superstiții… Ce (nu) este bine să faci în prima zi a anului

Superstiții…

Potrivit superstițiilor populare, dacă pe 1 ianuarie îți va intra în casă o persoană înstărită, atunci întregul an va fi bogat. În schimb, dacă te vizitează un musafir mai sărac, anul nu va fi unul cu prea multe câștiguri. De asemenea, este bine să fim calmi și să nu ne certăm în prima zi din an, pentru a nu avea parte de scandaluri și conflicte tot anul. Se consideră că, în cazul în care plângem în data de 1 ianuarie, vom fi triști tot an.

Superstiții | MyTex.ro

O altă superstiție spune că pe 1 ianuarie nu este bine să arunci absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu arunca norocul.
Pentru un an îmbelşugat este bine ca la miezul nopţii pe masă să fie pahare şi farfurii pline. Fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa. Paharele, farfuriile şi buzunarele goale sunt semnele unui an sărac.

Pe 1 ianuarie este bine să bei vin, pentru a avea sânge în obraji tot anul.
O superstiție veche spune că dacă în ziua de 1 ianuarie verși vin pe masă (accidental), anul ce tocmai a început va fi unul plin de noroc și de împliniri, potrivit evz.ro.
O alta superstiție spune că cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile va fi leneș tot anul.

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google AdsGoogle Ads  » Citește toată știrea aici…