Posted inActualitate

CFR Călători începe să emită abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital

CFR Călători începe să emită abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital

CFR Călători emite de la 1 ianuarie abonamentele săptămânale şi lunare exclusiv în format digital, fie tip „card de transport”, fie sub formă de cod QR dinamic.

„În continuarea procesului de digitalizare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, CFR Călători va emite abonamentele săptămânale şi lunare, exclusiv în format digital, fie tip «Card de Transport», fie sub formă de cod QR dinamic”, a anunţat compania.

Abonamentele în format digital se vor putea achiziţiona:

– de la casele de bilete – pe card de transport – toate tipurile de abonamente cu plată: lunare cu număr nelimitat de călătorii, săptămânale, lunare cu 5, 10 sau 15 călătorii (la alegerea clientului);

– online pe site şi prin aplicaţia pentru telefon – pe card de transport, doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale;

– din aplicaţia pentru telefon – sub formă de cod QR dinamic asociat unui telefon mobil – abonamante cu plată integrală: lunare cu număr nelimitat de călătorii şi cele săptămânale; abonamente cu gratuitate sau reducere după caz pentru elevi şi respectiv studenţi.

– de la automatele de bilete ale CFR Călători – pe card de transport – doar abonamentele lunare (cu număr nelimitat de călătorii) şi cele săptămânale.

Ulterior, abonamentele pe card de transport vor putea fi încărcate şi online, nemaifiind necesară prezenţa pasagerilor la casele de bilete sau automate.

Potrivit CFR Călători, din luna noiembrie, pasagerii au la dispoziţie titluri de călătorie de tip abonamente lunare şi săptămânale în format digital.

Abonamentele cumpărate prin aplicaţia „CFR Călători bilete online” sub formă de COD QR dinamic pot fi utilizate numai pe ruta şi la rangul de tren pentru care au fost emise.  » Read More