Posted inActualitate

UDMR consideră că trebuie să aibă loc o revizuire a măsurilor incluse în Pactul verde (PE)

UDMR consideră că trebuie să aibă loc o revizuire a măsurilor incluse în Pactul verde (PE)

UE este o uniune bazată pe valori și interese;

UE nu este un ONG, este răspunzătoare pentru 450 de milioane de oameni.

UDMR consideră că, în noul mandat al Parlamentului European (PE), trebuie să aibă loc o revizuire a măsurilor incluse în Pactul verde, a arătat europarlamentarul Iuliu Winkler în cadrul emisiunii ”Studio electoral” .

”Eu nu obiectez la adresa Pactului verde, ci prezint aici opinia, reacția cetățenilor cu privire la ce se întâmplă în politicile europene. Cred că trebuie să reflectăm la realitățile din centrul și estul Europei, pentru că nu doar în România, ci și în Polonia și în Ungaria și în Bulgaria, lucrurile stau la fel, ba mai mult lucrurile stau la fel și în vestul UE, acolo unde ați văzut reacții virulente și pe plan politic, dar și cetățenesc. Atunci când fermierii obiectează și blochează străzile Bruxellesului, interesant, cu tractoare cumpărate din fonduri europene în general, atunci cumva lucrurile nu sunt ok. Atunci când economia Germaniei slăbește, Germania fiind locomotiva economică a UE, atunci lucrurile nu sunt ok”, a precizat Winkler.

Europarlamentarul UDMR a amintit faptul că, în 2019, alegerile pentru PE au fost marcate de ”protestele ecologiste de vineri”, conduse de Greta Thunberg, care au reușit să creeze un val de opinie care a propulsat foarte mulți politicieni verzi și progresiști în legislativul european. Potrivit acestuia, în Parlamentul European s-a format, astfel, o majoritate care pe acest val ecologist a adoptat legile Pactului verde și tot Pachetul ”Fit for 55” care are ca țintă reducerea cu 55 de procente a emisiilor la nivelul UE”.  

Europarlamentarul UDMR a spus că viteza accelerată de implementare a acestor măsuri a stârnit nemulțumiri masive care au culminat cu protestele fermierilor. ”Există un prag de acceptabilitate a societății,  » Read More