Posted inActualitate

CJ Braşov plăteşte aproape 3 milioane de lei pentru exproprieri necesare alternativei la DN1

CJ Braşov plăteşte aproape 3 milioane de lei pentru exproprieri necesare alternativei la DN1

CJ Braşov plăteşte aproape 3 milioane de lei pentru exproprieri necesare alternativei la DN1

Consiliul Judeţean Braşov alocă peste 2.990.000 lei despăgubiri pentru procedurile de expropriere aferente realizării DJ102I, Valea Doftanei – Brădet.

CJ Braşov plăteşte aproape 3 milioane de lei pentru exproprieri necesare alternativei la DN1 | MyTex.ro

Salutăm anunţul antreprenorului Construcţii Erbaşu privind obţinerea autorizaţiei de construire pentru efectuarea lucrărilor pe raza județului Prahova incluse în obiectivul „Reabilitare și modernizare DJ 102I, Valea Doftanei, județul Prahova – Brădet, județul Brașov”.

Pentru tronsonul de drum din judeţul Braşov autorizaţia de construire va fi eliberată de Primăria Săcele, iar până la începerea lucrărilor efective Consiliul Judeţean Braşov desfăşoară procedurile de expropriere a proprietăţilor imobiliare (terenuri cu și fără investiții, masă lemnoasă), amplasate pe teritoriul administrativ al municipiului Săcele şi afectate de proiect.

În acest sens, au fost deja transmise notificările către toate persoanele fizice care au în proprietate imobile afectate de coridorul de expropriere.

Suprafaţa totală de teren afectată de coridorul de expropriere (inclusiv domeniul public) este de 223.808 mp, iar valoarea totală a terenurilor, construcțiilor (anexă și garduri) și a masei lemnoase pentru care CJ Braşov va plăti despăgubiri este de 2.990.028,90 lei”, au transmis reprezentanții administrației județene.

Drumul judeţean 102I are o lungime totală de 25,63 km, fiind format din:

– Tronsonul 1, aflat în județul Prahova, între km 37+620 și km 50+820,38 (limită Jud. Braşov) – în lungime de 13,20 km;

– Tronsonul 2, aflat în județul Brașov, între km 50+820,38 (limită jud. Prahova) și km 63+256,08 – în lungime de 12,43 km.

Reabilitarea și modernizarea DJ 102I, obiectiv implementat de Compania Naţională de Investiţii, va asigura legătura între sudul şi centrul ţării, traversând Munții Baiului (Gârbova) prin pasul Predeluț, la o altitudine de 1285 m.

 » Citește toată știrea aici…