Posted inActualitate

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre câștigătorul Eurovision 2024

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre câștigătorul Eurovision 2024

Purtătorul de cuvânt al BOR, despre câștigătorul Eurovision 2024

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a catalogat printr-o postare pe Facebook victoria lui Nemo la Eurovision 2024, reprezentantul Elveției, drept „insultătoare”.
Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii, una exterminatoare a bunei-cuviințe și a bunului-simț, toate caricaturizate și evacuate din mentalul colectiv al masei isteric (tele)spectatoare.
O masă în stare de ebrietate ideologică din care cultura reală, elementarele repere morale și însuși Sensul au fost izgonite de activismul șleampăt care huiduie realitatea, siluiește arta, face țăndări ierarhiile și cântă ridicol prohodul planetei căreia i-a crescut temporar temperatura, un simptom manifestat recurent în istoria ei cosmică.
Nemo/ Nimeni. Nu întâmplător, ci expresiv în context.
„Codul” unei uși desenate pe un zid. Destinația oricărei sminteli ideologice.

Un chinuit imn înălțat non-binarității, fluidizării aberante a datului sexualității masculine și feminine, lichidării distincțiilor dintre chipurile binelui & răului și a distincției dintre Adevăr și minciuna numită deconstructivist „post-adevăr”, dincolo de care nu începe vreo superioară libertate, ci doar curtea strâmtă a sordidului.
Relativizarea a tot ce ne onorează ca ființe raționale și ne salvează ca oameni failibili, dar unici ca persoane create pentru a trăi o veșnicie spre care trecem prin episodul morții. Nu doar o meschină viață în care să o facem lată, prostind-ne în fel și chip.


Actualitatea permanentă a uneia dintre cele mai profunde cărți despre cel care truchează realitatea și malformează grotesc ordinea naturală – „Partea Diavolului”, a lui Denis de Rougemont:
Răul secolului – depersonalizarea/ masificarea.
„Marea strategie a Diavolului în timpurile noastre nu se mai sinchiseşte de individ, pentru că acesta a dispărut, ci de mase.

 » Citește toată știrea aici…