Posted inActualitate

O viitură puternică a oprit circulația feroviară între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică (Sibiu)

O viitură puternică a oprit circulația feroviară între staţiile Valea Lungă (Alba) şi Copşa Mică (Sibiu)

Traficul feroviar este oprit temporar, miercuri, între staţiile Valea Lungă, judeţul Alba, şi Copşa Mică, judeţul Sibiu, în urma unei viituri care a adus aluviuni pe calea ferată. Trei trenuri de călători sunt oprite în cele două staţii până la îndepărtarea aluviunilor.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat, miercuri după-amiază, că traficul feroviar este oprit temporar între staţiile Valea Lungă şi Copşa Mică, deoarece ambele fire de circulaţie au fost acoperite de aluviuni, în urma unei viituri puternice care a provocat creşterea debitului râului Târnava Mică.

”Personalul de specialitate al Regionalei CF Braşov este pe teren pentru evaluarea situaţiei şi intervenţiile necesare îndepărtării aluviunilor – nămol şi vegetaţie – din gabaritul căii, astfel încât traficul feroviar să fie reluat în condiţii de siguranţă. Până la redeschiderea circulaţiei între Valea Lungă şi Copşa Mică, trenurile de călători R 3514, care circulă în relaţia Teiuş – Mediaş, R 10031, care circulă în relaţia Braşov – Cluj Napoca şi R 10518, care circulă în relaţia Cluj Napoca – Sibiu, staţionează temporar în Valea Lungă şi Copşa Mică”, a arătat sursa citată.

Pentru curăţarea căii de rulare se va interveni cu două drezine pantograf, una din Blaj şi cealaltă din Mediaş.  » Read More