Posted inActualitate

Fosta clădire a primăriei din Ciugud a fost transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor

Fosta clădire a primăriei din Ciugud a fost transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor

Fosta clădire a primăriei din comuna Ciugud a fost modernizată și transformată cu fonduri europene într-un centru al seniorilor, o structură care oferă diferite servicii sociale și de recuperare seniorilor din comună. Centrul oferă servicii sociale pentru peste 300 de vârstnici din cele șase sate ale comunei, fiind un loc unde seniorii se pot întâlni, pot participa la diferite activități, pot primi consiliere și pot urma gratuit diferite proceduri de recuperare medicală.

Noua structură socială funcționează într-un parteneriat cu Asociația AS 2001 Alba Iulia, furnizând servicii persoanelor cu vârsta peste 65 de ani din comunitate. Centrul a fost realizat printr-un proiect finanțat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cadrul Programului Operațional Regional – Axa prioritară „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”. Investiția se ridică la peste 3 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă, iar 446.000 de lei contribuția din bugetul local al Comunei Ciugud. De asemenea, pentru funcționarea centrului, Asociația AS 2001 Alba Iulia primește finanțarea necesară de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în completarea căreia vin cu o contribuție proprie ambii parteneri.

„Ne bucurăm că am reușit, cu fonduri europene, să dăm o nouă viață vechiului sediu al Primăriei Ciugud. Printr-un proiect european, administrația locală a amenajat astfel „Centrul Seniorilor”, un loc unde vârstnicii din comunitate se pot întâlni, pot participa la diferite activități, pot primi consiliere și pot urma gratuit diferite proceduri de recuperare medicală. Aici este locul unde ne arătăm grija și respectul pentru bunicii noștri, cei care reprezintă cu adevărat pilonii pe care s-a ridicat comunitatea noastră. Proiectul se bazează și pe o colaborare excelentă, pe care am dezvoltat-o cu Asociația AS 2001, care furnizează prin personalul său specializat serviciile în cadrul centrului de zi”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud.  » Read More