Posted inActualitate

Viceprimarul comunei brașovene Ungra, plasat sub control judiciar după ce a exploatat un minor

Viceprimarul comunei brașovene Ungra, plasat sub control judiciar după ce a exploatat un minor

O persoană a fost reţinută şi, ulterior, plasată sub control judiciar în dosarul de trafic de minori în care, miercuri, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare în judeţul Braşov, au informat DIICOT şi IGPR.

Bărbatul reţinut este acuzat că, în ultimii doi ani, ar fi exploatat un minor, pe care l-a adăpostit la o stână unde l-a pus la munci grele, după ce le-ar fi oferit bani părinţilor în schimbul copilului.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că persoana cercetată, în diferite perioade din anii 2022 şi 2023, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi primit şi adăpostit o persoană vătămată minoră (de 12 ani), într-o aşezare păstorească (stână) amplasată într-o comună din judeţul Braşov, în scopul exploatării acesteia, prin supunerea la executarea unei munci şi la îndeplinirea de servicii pentru care victima minoră, din cauza vârstei fragede, nu putea exprima un consimţământ liber. Acesta ar fi abuzat de autoritatea conferită de funcţia publică deţinută în cadrul comunităţii rurale şi, totodată, ar fi profitat de starea de vădită vulnerabilitate a victimei minore (provenită dintr-o familie cu mai mulţi copii minori, cu o situaţie materială precară, la limita sărăciei şi cu un nivel de instrucţie extrem de scăzut), oferind şi dând bani părinţilor victimei, în schimbul consimţământului acestora ca minorul să fie transferat la respectiva aşezare păstorească”, se arată în comunicate remise, joi, de DIICOT şi IGPR.

Conform anchetatorilor, copilul a mers iniţial la şcoală şi ar fi prestat diverse munci, la grajduri, după orele de curs, 12 ore pe zi, în intervalul orar 12:00 – 23:00 – 00:00, ulterior abandonând şcoala şi rămânând permanent la stână.

Aici era supus la munci grele, neremunerate şi era adăpostit într-un spaţiu impropriu, fără minime condiţii de igienă. În schimbul muncii,  » Read More