Posted inActualitate

Două spitale din Brașov au devenit mai sigure

Două spitale din Brașov au devenit mai sigure

Două spitale din Brașov au devenit mai sigure

Consiliul Judeţean Braşov investeşte constant în modernizarea celor cinci spitale clinice aflate în administrarea sa şi utilizează toate resursele financiare care îi stau la dispoziţie, atât finanţări europene şi guvernamentale, cât şi fonduri din bugetul propriu.

Două spitale din Brașov au devenit mai sigure | MyTex.ro

Cele mai recente obiective implementate cu finanţarea exclusivă a autorităţii publice a judeţului Braşov sunt instalaţiile de gaze medicale care au fost achiziţionate, montate şi puse în funcţiune la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii.

Procedurile de achiziţie pentru aceste instalaţii au fost realizate la nivelul executivului CJ, contractele fiind implementate de firma Urban Espace SRL din Bucureşti.

Valoarea totală a acestor investiții finanțate din bugetul propriu al judeţului este de 1.457.979,12 lei, din care:

– 815.078,05 lei pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase Brașov;

– 642.901,07 lei pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov.

În baza celor două contracte executate în perioada ianuarie-martie 2024, 88 senzori cuplaţi la 6 centrale au fost dispuşi în clădirea Mârzescu şi în secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie şi Infecţioase, iar 98 senzori cuplaţi la 6 centrale au fost instalaţi în secţiile Spitalului de Copii.

Miercuri, 3 aprilie, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, s-au desfăşurat procedurile de recepţie la terminarea lucrărilor de instalare a echipamentelor de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, după ce săptămâna trecută au fost recepţionate instalaţiile de la Pneumoftiziologie şi Infecţioase.

Contractele despre care vorbim astăzi reprezintă investiții importante în monitorizarea concentrației de oxigen din saloane, care asigură prevenirea evenimentelor nedorite prin alarmare automată, atât vizuală, cât și acustică. Finalizarea lucrărilor s-a făcut în timp-record.

 » Citește toată știrea aici…