Posted inActualitate

Elveția, dispusă să ajute la ridicarea unui nou spital la Brașov

Elveția, dispusă să ajute la ridicarea unui nou spital la Brașov

Elveția, dispusă să ajute la ridicarea unui nou spital la Brașov

Excelenţa Sa Massimo Baggi, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, efectuează în aceste zile prima vizită oficială în municipiul şi judeţul Braşov.
Marţi, 2 aprilie, înaltul oaspete a avut o întrevedere la sediul Consiliului Judeţean Braşov cu preşedintele Todorică-Constantin Şerban, la care a luat parte şi Mihai Cătălin Văsii, prefectul judeţului Braşov, alături de Cristian Macedonschi, preşedintele Asociaţiei Smart City Braşov.
„Sunt deosebit de încântat să fiu gazda acestei întâlniri şi, pe această cale, să consolidăm şi să diversificăm relaţiile bilaterale de colaborare. Elveţia este o ţară superbă din toate punctele de vedere, este un model spre care tindem în toate domeniile”, a afirmat preşedintele CJ, care a făcut o prezentare a principalelor domenii investiţionale şi a proiectelor aflate pe agenda de priorităţi a autorităţii judeţene. Operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, investiţiile în echipamente moderne pentru spitalele din administrarea CJ, îmbunătăţirea conectivităţii judeţului Braşov prin reabilitarea şi modernizarea reţelei rutiere sau demersurile pentru construirea unui nou spital de Psihiatrie au fost printre subiectele expuse de şeful administraţiei judeţene.

Elveția | MyTex.roPrintre primele zece țări ca volum al investițiilor directe

În luarea sa de cuvânt, ambasadorul a prezentat relațiile bilaterale fructuoase româno-elveţiene care includ schimburi comerciale, științifice și culturale, a remarcat dezvoltarea învăţământului dual în România – cu atât mai mult cu cât Braşovul a fost deschizător de drumuri în acest domeniu, şi a precizat faptul că Elveţia se regăseşte an de an între primele zece ţări ca volum al investiţiilor directe în România, cu investiţii de top în industria farmaceutică, a materialelor de construcţii, dar şi în retail.
„Prietenia dintre ţările noastre este foarte solidă şi o vom consolida prin buna cooperare bilaterală”, a susţinut ambasadorul Massimo Baggi.

 » Citește toată știrea aici…