Posted inActualitate

Conferinţă dedicată provocărilor digitale în jurnalismul contemporan, cu ocazia aniversării a 135 de ani de existenţă a Agenției Naționale de Presă AGERPRES

Conferinţă dedicată provocărilor digitale în jurnalismul contemporan, cu ocazia aniversării a 135 de ani de existenţă a Agenției Naționale de Presă AGERPRES

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES a marcat, miercuri, 135 de ani de la înfiinţare, în cadrul unei conferinţe dedicate provocărilor digitale în jurnalismul contemporan, care a avut loc în aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Claudia Nicolae, a subliniat, în deschiderea conferinţei, că, din 1889, Agenţia Naţională Română continuă să informeze publicul.

„Aş vrea să vedem dacă furnizorul de informaţie, agenţia de presă, continuă să aibă acelaşi rol sau dacă reuşim în viitor să facem o diferenţiere extrem de puternică între jurnalist şi creatorul de content. Inteligenţa artificială a început să ne depăşească – se pot crea ştiri într-o secundă. Cine ne ajută să transmitem mai departe audienţei noastre care e ştirea adevărată? Cred că aceasta ar fi întrebarea anului acesta şi a viitorului meseriei noastre, care, cu siguranţă, nu se va încheia. Până la urmă, maşinăria nu va putea să aibă nici emoţie, nici conştiinţă şi nici asumare. Ştirea obiectivă şi reală este despre asumare. Noi jurnaliştii ne asumăm, zi de zi, informaţiile pe care le publicăm”, a spus Claudia Nicolae.

Ea a accentuat că, „dacă un lider nu ar avea în spate o echipă, nu ar putea să facă nimic”. „Felicitări colegilor mei care sunt aici şi celor care sunt pe teren, pentru că cineva trebuie să furnizeze şi astăzi ştiri pe fluxul AGERPRES”, a transmis Claudia Nicolae.

Mesaje la aniversarea AGERPRES au transmis ambasadorii SUA, Italiei, Israelului şi Bulgariei în România, Kathleen Kavalec, Alfredo Maria Durante Mangoni, Reuven Azar şi Radko Vlaikov.

Ambasadoarea SUA a apreciat expoziţia fotografică AGERPRES deschisă în holul BCU, care cuprinde imagini de la cele mai importante evenimente de la care AGERPRES a transmis, fotografii de arhivă cu o reală valoare istorică.

„Vizionarea fotografiilor AGERPRES este asemenea unei plimbări prin bogata istorie a României.  » Read More