Posted inActualitate

Salvatorii montani chemați să intervină în peste 100 de situații în ultimele 24 de ore

Salvatorii montani chemați să intervină în peste 100 de situații în ultimele 24 de ore

Salvatorii montani au fost solicitaţi să intervină în ultimele 24 de ore la peste 100 de cazuri, 46 de persoane ajungând la spital.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr îngrijorător de mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 111 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată duminică pe pagina de Facebook a Salvamont.

Potrivit sursei citate, cele mai multe apeluri au fost primite de Salvamont Voineasa (14) şi de salvamontiştii din Braşov, Maramureş şi Lupeni – câte 12.

În cazul acestor intervenţii au fost salvate 108 persoane.

”Dintre acestea, 46 au fost predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital, una a fost predată elicopterului SMURD pentru transport la spital şi una serviciului IML”, precizează Salvamont.

S-au primit şi 69 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre domeniile schiabile.

”Salvamont România vă îndeamnă la prudenţă şi responsabilitate în derularea activităţilor montane şi vă invită să le fiţi alături în campania de reducere a numărului de accidente montane” – este mesajul transmis de salvamontişti pe pagina de socializare.
Ioana Pop  » Read More