Posted inActualitate

Final de expoziție „Constantin Brâncuși” la Timișoara | Operele au fost admirate de peste 130.000 de vizitatori

Final de expoziție „Constantin Brâncuși” la Timișoara | Operele au fost admirate de peste 130.000 de vizitatori

S-a încheiat unul dintre cele mai de succes evenimente culturale din România. Este vorba despre expoziția „Constantin Brâncuși” de la Timișoara. Inclusiv în ultima zi s-a stat la coadă la intrare.

În 4 luni, operele marelui sculptor au fost admirate de peste 130.000 de vizitatori. Duminică, unii dintre ei au avut parte de o surpriză: un tur ghidat chiar de Doina Lemny, curatorul expoziției.

Unii dintre cei care au venit în ultima zi a expoziției să vadă operele lui Constantin Brâncuși și-au luat bilet în urmă cu o lună. Au fost din nou și persoane care și-au încercat norocul la intrare. Pe parcursul celor 4 luni, peste 130.000 de vizitatori au reușit să admire operele lui Brâncuși. Au fost cu 50.000 mai multi decât se așteptau organizatorii.

În toamnă, Timișoara va găzdui încă un eveniment de avergură. Este vorba despre o expoziție cu lucrări ale lui Carravagio.

La închiderea oficială a expoziției Brâncuși a fost prezent și guvernatorul Băncii Naționale. Mugur Isărescu a anunțat lansarea unei monede omagiale din argint.
Ioana Pop  » Read More