Posted inActualitate

Hrana potrivită pentru sistemul imunitar

Hrana potrivită pentru sistemul imunitar

Hrana potrivită pentru sistemul imunitar

Temperaturile oscilante, vântul răcoros și ploile ne slăbesc imunitatea organismului, făcându-ne mai vulnerabili la afecțiunile de sezon. Mai mult, organismul tău poate fi slăbit și din cauza lipsei de somn, a nivelului ridicat de stres, a sedentarismului și a unei alimentații necorespunzătoare.

Hrana potrivită pentru sistemul imunitar | MyTex.ro

Supa de pui, citricele, broccoli, usturoiul, ghimbirul, spanacul, migdalele sunt câteva alimente care ajută la întărirea imunității.

1. Supa de pui

Dacă nu ai deloc poftă de mâncare și te simți slăbit, încearcă să consumi o supă de pui. Atunci când ești răcit, lichidele sunt foarte importante pentru organism, iar supa de pui te ajută să capeți puteri. Mai mult, aceasta te ajută la eliberarea căilor respiratorii și îți oferă energia de care ai nevoie. Dacă adaugi cât mai multe legume în supa de pui, atunci aceasta devine și o sursă bună de vitamine și minerale.

2. Usturoiul

Prezent în aproape orice rețetă, usturoiul este renumit încă din cele mai vechi timpuri pentru beneficiile lui împotriva infecțiilor. Usturoiul dispune de o cantitate mare de antioxidanți și ajută în prevenirea răcelilor și a bolilor gastrointenstinale. În general, acesta are în continutul său un ulei volatil sulfuros numit alicină care are rolul de a opri dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor și de a stimula activitatea enzimelor digestive.

3. Ghimbirul

Ghimbirul este un alt aliment foarte benefic împotriva răcelii și gripei. Ceaiul de ghimbir decongestionează căile respiratorii și are efecte anti-inflamatorii. Cea mai importantă substanță activă din ghimbir este gingerolul, care pare a fi responsabil de majoritatea efectelor benefice ale acestui aliment.

4. Citricele

Organismul uman nu produce vitamina C, motiv pentru care aceasta trebuie adusă în organism prin alimentație. Aproape toate citricele sunt bogate in vitamina C,

 » Citește toată știrea aici…