Posted inActualitate

Cele patru vitamine care ne întăresc imunitatea

Cele patru vitamine care ne întăresc imunitatea

Cele patru vitamine care ne întăresc imunitatea. Vitaminele și mineralele sunt vitale pentru menținerea organismului în condiții optime. La schimbarea anotimpurilor, anumite vitamine pot avea un impact mai mare și pot oferi un boost mai bun de energie. Multe dintre ele se pot procura din alimente, dar și din suplimente, așa că este util de știut cărora ar trebui să le acordăm o atenție suplimentară în lunile de iarnă.

Vitaminele solubile în grăsimi, precum A, D, E și K, pot fi stocate în ficat și în țesuturile grase, ceea ce înseamnă că ar putea exista riscul unei acumulări prea mari dacă sunt supraconsumate.

Cele patru vitamine care ne întăresc imunitatea | MyTex.ro

Pe de altă parte, vitaminele solubile în apă, precum C sau cele din grupul B, pot fi absorbite cu ușurință și metabolizate mai rapid decât vitaminele solubile în grăsimi, scrie express.co.uk.

Odată cu apropierea iernii, sunt câteva vitamine care pot ajuta mai mult corpul.

Vitamina D

Cunoscută și ca vitamina soarelui, vitamina D este produsă de corp în momentul expunerii la soare, fiind nevoie de multe ori ca în lunile mohorâte de iarnă să fie administrate suplimente. Vitamina D contribuie la funcționarea optimă a sistemului imunitar și antiinflamator, dar ajută și la absorbția calciului și a fosforului, împreună fiind esențiale pentru sănătatea oaselor și a mușchilor.

Semnele unui deficit de vitamina D sunt oboseala, durerea de oase, slăbiciunea mușchilor și crampe, anxietate, depresie. În afară de soare, vitamina D se mai poate găsi în alimente precum pește gras, carne roșie, ficat, gălbenuș de ou și cereale.

Vitamina B12

Vitamia B12 joacă un rol crucial în producerea de serotonină cunoscută drept hormonul fericirii. Se găsește în unele tipuri de carne, pește, produse lactate. Mulți dintre oameni nu o absorb optim,

 » Citește toată știrea aici…