Posted inActualitate

Recomandările medicilor pentru perioada geroasă

Recomandările medicilor pentru perioada geroasă

Recomandările medicilor pentru perioada geroasă

Medicii vin cu câteva recomandări pentru această perioadă geroasă, deoarece temperaturile resimțite de corpul nostru sunt și mai scăzute decât cele anunțate de meteorologi, mai ales dacă bate vântul sau când e umiditate crescută, relatează Radio România Actualități.

Recomandările medicilor pentru perioada geroasă | MyTex.ro

Este bine să alegem haine groase, rezistente la umezeală, care să ne asigure protecția capului, feței și a mâinilor, pentru a evita pierderile de căldură și încălțăminte lejeră, care să nu împiedice circulația la nivelul membrelor.

Deplasările matinale sau nocturne trebuie evitate, deoarece temperaturile extrem de scăzute pot crește riscul de infarct miocardic cu 2%.

Este bine să fim atenți și la ce alimente consumăm.

Medicii recomandă să evităm consumul de alcool și să ne ajutăm corpul cu proteine, vitamine și minerale și să bem ceaiuri.

Specialiștii de sănătate publică din Ministerul Sănătății recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute.

În această perioadă, trebuie să se acorde o atenție specială copiilor – aceștia nu trebuie lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportați pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google AdsGoogle Ads  » Citește toată știrea aici…