Posted inActualitate

Salvamont Zărnești, in memoriam… / Două decenii de la avalanșa care a curmat 5 vieți în Munții Bucegi

Salvamont Zărnești, in memoriam… / Două decenii de la avalanșa care a curmat 5 vieți în Munții Bucegi

Astăzi s-au împlinit două decenii de la avalanșa care a curmat 5 vieți, în timpul unui concurs în Munții Bucegi. Salvamontiștii zărneșteni nu au uitat această zi neagră și au mers să aprindă o lumânare la placa memorială a celor cinci persoane ucise de avalanșă.

Amintim, șapte persoane au fost surprinse de acea avalanșă, în Munții Bucegi, pe Valea Morarului, în timpul unui concurs de schi-alpinism, cu sportivi din toată țara.
Printre cei șapte luați de avalanșă se numărau doi salvatori montani din Zărnești (singurii dintre cei șapte care au supraviețuit avalanșei, conform adevarul.ro) și un militar de la batalionul de vânători de munte din Predeal, care se afla în zonă ca simplu spectator. Acesta din urmă a fost găsit decedat în zăpadă, asemenea altor patru persoane.

Salvamont | MyTex.ro

„18 ianuarie 2004 – 18 ianuarie 2024

Astăzi, după 20 de ani de la tragicul accident din Valea Morarului, câțiva membri ai Serviciul Public Local Salvamont Zărnești, au aprins câte o lumânare la placa memorială a celor 5 pionieri ai schi-alpinismului românesc, care au pierit în timpul avalanșei produse pe 18.01.2004, eveniment care a schimbat cursul vieții multor persoane…
În lumea sporturilor montane, comunitatea zărneșteană a fost dintotdeauna mare, iar pe atunci a fost prezentă pe parcursul celor două zile de competiție, prin sportivi de o valoare incontestabilă. La acea vreme, membrii serviciului nostru activau la diferite cluburi sportive, ori făceau parte din echipa care se ocupa de organizarea evenimentului.

«Familia» schi-alpinismului românesc era pe atunci mult mai mică, comparativ cu ce există în prezent, în alte domenii ale sporturilor montane, de pildă, alergarea montană.
Dorim să amintim câteva nume,

 » Citește toată știrea aici…