Posted inActualitate

Debut la Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor emise de Consiliul Judeţean Cluj

Debut la Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor emise de Consiliul Judeţean Cluj

Obligaţiunile emise de Consiliul Judeţean Cluj în valoare de 76 milioane euro au debutat joi la Bursa de Valori Bucureşti, alăturându-se astfel altor 4 judeţe şi 15 oraşe din România cu obligaţiuni listate la Bursă.

„Ne bucurăm că deschidem acest an cu listarea primei emisiuni de obligaţiuni derulate de Consiliul Judeţean al judeţului Cluj, că se alătură astfel altor 4 judeţe şi 15 oraşe din România care au în prezent listate obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti. În ceea ce priveşte judeţele, este vorba şi despre Alba Iulia, Bihor, Hunedoara şi Timiş. Este un trend care a început în urmă cu 15 ani – şi ne bucurăm să vedem că reîncepe să ia viteză. Dacă ne uităm la obligaţiunile emise de judeţul Cluj, ca fiind parte din poza mare a obligaţiunilor listate la Bursa de Valori Bucureşti, peste trei sferturi din numărul de listări din ultimii 6 ani, în perioada 2019 – 2024, sunt emisiuni de obligaţiuni, fie că sunt obligaţiuni corporative sau obligaţiuni emise de statul român sau obligaţiuni municipale”, a declarat preşedintele BVB, Radu Hanga.

Potrivit acestuia, 144 din cele 184 de listări din ultimii 5 ani au fost sub formă de emisiuni de obligaţiuni.

„În ultimii ani, odată cu venirea unor noi emitenţi pe piaţă, s-a diversificat şi gama de oportunităţi pentru investitori. Unul dintre lucrurile care ne bucură cel mai tare este că facem legătura între capital şi idei, facem legătura între investitori şi cei care au nevoie de capital. Dacă ne uităm la investitori, faptul că am adus noi opţiuni pe piaţă, împreună cu intermediarii de la Bursă, s-a tradus în creşterea semnificativă a numărului de investitori. La sfârşitul trimestrului III al anului trecut, erau aproape 170.000 de investitori, în creştere de aproape patru ori faţă de 2019”, a adăugat Hanga.  » Read More