Posted inActualitate

Cluj-Napoca ocupă poziţia a 10-a în topul celor mai bune oraşe din Europa în privinţa calităţii vieţii, realizat de UE

Cluj-Napoca ocupă poziţia a 10-a în topul celor mai bune oraşe din Europa în privinţa calităţii vieţii, realizat de UE

Cluj-Napoca ocupă poziţia a 10-a în topul celor mai bune oraşe din Europa în privinţa calităţii vieţii, care este condus de oraşul elveţian Zurich, potrivit unui raport realizat de Uniunea Europeană, care a fost realizat prin intervievarea a 71.153 de locuitori, din 83 de oraşe, relatează Politico.

Raportul de 112 pagini se bazează pe rezultatele unui sondaj realizat în perioada ianuarie-aprilie 2023 în oraşe din ţări ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS), Regatul Unit, Balcanii de Vest şi Turcia.

 Acesta a constatat că aproximativ 9 din 10 oameni sunt mulţumiţi să locuiască în oraşul lor. Nu este rău dar, deşi satisfacţia generală rămâne ridicată, rezultatele de anul trecut arată o scădere uşoară în comparaţie cu sondajul din 2019, ultima dată când Comisia a publicat un raport similar.

Există şi locuitori nemulţumiţi. Locuitorii din Istanbul, Atena şi Palermo raportează niveluri mult mai scăzute de satisfacţie faţă de ceilalţi participanţi la sondaje.

Iată care sunt oraşele aflate în top 10, în funcţie de gradul de satisfacţie al locuitorilor lor:

10. Cluj-Napoca

Cluj-Napoca este considerat cel mai important oraş din Transilvania şi al doilea cel mai populat oraş din România, fiind se pare şi un loc grozav de locuit, se pare. În Cluj-Napoca, 94% dintre locuitori au spus că sunt mulţumiţi să trăiască în oraş. Fiind şi un pol de dezvoltare al sectorului tehnologic din ţară, oraşul se află pe locul al doilea în privinţa oportunităţilor de angajare, 73% dintre locuitori afirmând că este uşor de găsit un loc de muncă bun.

9. Braga, Portugalia

Acest oraş portughez a fost desemnat cea mai bună destinaţie europeană în 2021. Dar nu este doar un loc grozav pentru turişti: şi rezidenţii îl iubesc, 94% dintre cei chestionaţi spunând că sunt mulţumiţi că locuiesc în oraşul lor.  » Read More