Posted inActualitate

Ungaria trimite în regim de urgenţă un sprijin de 52.000 de euro Liceului “Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc

Ungaria trimite în regim de urgenţă un sprijin de 52.000 de euro Liceului “Tamási Áron” din Odorheiu Secuiesc

Secretariatul de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare a anunţat sâmbătă că trimite 20 de milioane de forinţi (52.356 de euro) drept ajutor de urgenţă după tragedia din Odorheiu Secuiesc, relatează MTI.

Ajutorul va fi furnizat prin Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România (UCDMR)  şi va fi destinat înlocuirii echipamentului tehnic avariat utilizat de elevi, menţionează un comunicat al Secretariatului de stat ungar pentru comunităţile maghiare de peste hotare.

Luni, un perete al internatului Liceului ”Tamasi Aron” din Odorheiu Secuiesc s-a prăbuşit, sub dărâmături fiind prinşi patru elevi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani. Un băiat de 17 ani a decedat, iar trei fete au ajuns la spital, una dintre ele fiind încă în stare critică.

Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul. Au fost audiaţi o serie de martori şi au fost ridicate o serie de înscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei. 
Ioana Pop  » Read More