Posted inActualitate

40 de milioane de lei prin PNRR pentru o Maternitate de cinci stele la Brașov

40 de milioane de lei prin PNRR pentru o Maternitate de cinci stele la Brașov

40 de milioane de lei prin PNRR pentru o Maternitate de cinci stele la Brașov

Maternitatea este instituţia medicală braşoveană care beneficiază de cele mai multe proiecte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Sunt patru astfel de proiecte elaborate de Consiliul Judeţean Braşov pentru Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, dintre care două sunt în implementare şi pentru alte două urmează să fie semnate contractele de finanţare. Valoarea totală a acestora ajunge la aproximativ 40 de milioane de lei.

40 de milioane de lei prin PNRR pentru o Maternitate de cinci stele la Brașov | MyTex.ro

Cel mai recent proiect aprobat la finanţare este intitulat „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»” şi a primit finanţare nerambursabilă pe Componenta 12 – Sănătate din cadrul PNRR. Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți al Maternității și dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecțiuni critice și asigurării accesibilității la o îngrijire medicală de calitate.
Valoarea totală a proiectului este 12.780.177,38 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.572,93 lei sunt destinate creșterii capacității compartimentului, 1.929.366,04 lei vor fi alocate pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, iar 1.403.238,41 lei vor reveni îmbunătăţirii componentei de screening pentru nou-născuţi.
Concret, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi achiziţionate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (173 de bucăți), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (15 bucăți) și va fi îmbunătăţit programul de screening, prin 9 tipuri de echipamente medicale care vor fi cumpărate.
Data-limită pentru finalizarea implementării proiectului este 30 noiembrie 2024.

Două proiecte pentru dotarea spitalului și a ambulatoriului

Tot în cadrul Componentei 12 – Sănătate din PNRR,

 » Citește toată știrea aici…