Posted inActualitate

Biserica din Hălmeag a fost târnosită

Biserica din Hălmeag a fost târnosită

Biserica din Hălmeag a fost târnosită

Biserica „Sf. Apostol Andrei” din Hălmeag (Şercaia) a fost sfinţită, duminică, de ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a târnosit lăcaşul de cult cu Sfântul și Marele Mir,, aşezând moaşte în piciorul Sfintei Mese, iar mai apoi a sfinţit catapeteasma. Lăcașul de cult va fi pictat la interior în perioada următoare, informează Mitropolia Ardealului.
După slujba de sfinţire a fost oficiată Sfânta Liturghie la noua biserică aşezată sub ocrotirea „Sf. Apostol Andrei”, a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 2009.
„În această grădină, Dumnezeu a făcut să răsară această biserică şi noi să fim în ea şi să ne bucurăm că putem să-i arătăm dragostea lui Dumnezeu slujind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Pentru că în urmă cu 14 ani, Înaltpreasfinţitul a venit în ziua de 5 iulie şi a pus piatra de temelie la această biserică, dar între timp au urmat alte momente de bucurie şi de sărbătoare în comunitatea noastră în ultimii 10 ani. În 2013 au fost sfinţite biserica din Şercaia şi Monumentul Eroilor, apoi, după 5 ani de atunci, în 2018 au fost binecuvântate casa parohială şi Centrul Social Sfântul Nicolae. Anul trecut, în 3 iulie, în 2022, s-a sfinţit biserica veche din Hălmeag”, a spus preotul paroh Gheorghe Lucian Streza.
La finalul Sfintei Liturghii, Corul „Corona” (foto 2) al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” din Braşov a interpretat câteva colinde tradiţionale româneşti.
Mitropolitul a oferit Ordinul ctitoricesc „Mitropolit Ioan Meţianu” pentru clerici preotului paroh Gheorghe Lucian Streza, acelaşi ordin pentru laici primarului comunei Şercaia, Cristinel Paltin (foto 3).
Distincţia „Dimitrie Cunţan” pentru cântăreţii bisericeşti a fost oferită doamnei preotese şi col. Cristian Elly Paliştan, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Nicolae Titulescu” Braşov,

 » Citește toată știrea aici…