Posted inActualitate

Fost director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, trimis în judecată de DNA

Fost director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, trimis în judecată de DNA

Cristian Plută, fost director general al Administrației Spitalelor Și Serviciilor Medicale București, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de Direcția Națională Anticorupție (DNA). El este acuzat de luare de mită (trei fapte) și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Tot în arest preventiv, a mai fost trimis în judecată S.S., pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– instigare la luare de mită,
– dare de mită,
– complicitate la luare de mită,
– complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,

fost | MyTex.ro

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

B.K.E., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită și

ION CRISTIAN, la data faptei consilier al directorului general al A.S.S.M.B., pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la permiterea accesului la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu inculpații:

CRISTESCU GEORGE-MIREL, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Colentina din București, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și delapidare și D.A.P., administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În prezența apărătorilor aleși, acești ultimi doi inculpați au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:

– 3 ani închisoare,

 » Citește toată știrea aici…