Posted inActualitate

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

A fost semnat contractul de finanţare pentru construirea spitalului de boli infecţioase de la Oradea

Primăria Oradea anunţă, marţi, că primarul Florin Birta a semnat, la Bucureşti, cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, contractul de finanţare europeană, prin PNRR, pentru realizarea spitalului ultramodern de boli infecţioase de pe strada Vlădeasa, în valoare de 135 milioane de euro.

Ministerul Sănătăţii susține că a alocat 640 de milioane de lei, din PNRR, pentru construirea şi dotarea secţiilor de pneumologie şi boli infecţioase în clădiri noi, la Spitalul Municipal din Oradea. 

“Sprijinul constant al domnului senator Florian Bodog şi a altor parlamentari pentru dezvoltarea serviciilor medicale în judeţ şi pentru parteneriatul dintre Ministerul Sănătăţii şi autorităţile locale din Bihor este un exemplu de colaborare în interesul pacienţilor din acest judeţ”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. 

”Până la Crăciun vom anunţa şi câştigătorul licitaţiei pentru construirea spitalului, astfel încât în vara anului viitor să poată începe lucrările de execuţie. Le mulţumesc domnilor Ilie Bolojan, Alexandru Rafila, dr. Gheorghe Carp, Alexandru Rogobete şi tuturor celor care s-au implicat şi au susţinut acest proiect complex, de care Oradea şi Bihorul au nevoie”, a declarat primarul Florin Birta.

Potrivit datelor transmise de Primăria Oradea, noua unitate medicală urmăreşte gruparea specialităţilor boli infecţioase şi pneumoftiziologice la o singură adresă, într-o unitate spitalicească modernă, care să răspundă tuturor cerinţelor de calitate actuale.

Noul spital se va realiza prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – Componenta C12 – Sănătate, fiind implementat de Direcţia de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea.

Valoarea totală a proiectul este de 672.473.919,22 lei (TVA inclus), iar finanţarea nerambursabilă este de 95% din valoarea proiectului.

Potrivit datelor transmise de municipalitate, unitatea medicală se va ridica pe 4 etaje, va avea minimum 218 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor (ce vor putea fi suplimentate la 295 de paturi,

 » Read More