Posted inActualitate

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia

Autoritățile române au emis o atenționare de călătorie în Grecia din cauza riscului crescut de incendii. Aceasta este valabilă de marți până vineri.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național de Meteorologie a emis un buletin meteorologic conform căruia în intervalul 11-14 iunie 2024 se vor înregistra temperaturi foarte ridicate în anumite zone.
Ministerul Protecției Civile și Crizelor Climatice avertizează că, în perioada menționată, va exista un risc crescut de incendii, îndeosebi în regiunile Attica, Peloponez, respectiv în Grecia continentală – zonele Viotia, Fthiotida și Fokida
.”, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Avertisment pentru românii care merg în vacanță în Grecia | MyTex.ro

Serviciile meteorologice prognozează că mercurul din termometre ar putea ajunge la 42 de grade Celsius în centrul ţării, în condiţiile în care Grecia s-a confruntat deja în ultimele zile cu temperaturi foarte ridicate, în special la Atena, unde joi sunt aşteptate 38 de grade Celsius.
Kikilias, ministrul Mediului și Protecției Civile din Grecia, le-a cerut grecilor „ajutorul şi atenţia pentru a proteja vieţile umane” şi natura, în condiţiile în care ţara înregistrează zilnic între 30 şi 40 de incendii de pădure, deocamdată la scară redusă.

Deşi vara nu a început încă, marţea trecută au fost înregistrate recorduri de căldură pentru prima săptămână de iunie, potrivit site-ului meteo.gr, temperaturile ajungând în unele locuri la 39,3 grade Celsius.
Această ţară mediteraneană, obişnuită cu valurile de căldură, s-a confruntat în 2023 cu incendii devastatoare şi cu o caniculă de două săptămâni, de o durată fără precedent.
Ea a trecut apoi prin cea mai călduroasă iarnă înregistrată vreodată, iar acum se teme de „o vară foarte dificilă” în ceea ce priveşte incendiile de pădure,

 » Citește toată știrea aici…