Posted inActualitate

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, reţinut de DNA

Şeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, reţinut de DNA

Şeful Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost reţinut de procurorii DNA Timişoara, în timp ce alţi doi funcţionari ai instituţiei şi administratorul unei firme au fost plasaţi sub control judiciar. Aceştia sunt suspectaţi de mai multe infracţiuni, între care luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, în dosarul care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Ei ar fi primit bani de la oameni de afaceri implicaţi în traficul de migranţi, între 2.100 lei şi 22.000 euro, pentru emiterea avizelor de muncă şi prelungirea nelegală a dreptului de şedere în România în cazul a peste 1.137 cetăţeni străini, majoritatea din Pakistan şi Bangladesh.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea unor măsuri preventive, începând din 4 iunie, faţă de patru persoane, în dosarul care vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada 2022-2023, de funcţionari publici din cadrul unor instituţii din judeţele Caraş-Severin şi Arad, în contextul îndeplinirii sau neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu în legătură cu migraţia persoanelor.

Astfel, a fost dispusă măsura reţinerii faţă de Vali Mitruş, şef al Biroului pentru Imigrări al Judeţului Caraş-Severin, şi măsura controlului judiciar faţă de Andrei-Cătălin Huniadi, Cristian-Arthur Oncică, funcţionari în cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, şi P.C.S., administrator al unei societăţi comerciale, anunţă, miercuri, DNA.

Procurorii arată că în sarcina celor 4 inculpaţi a fost reţinută comiterea unor infracţiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, comise în formă simplă şi continuată, forma participaţiei penale fiind autoratul, complicitatea şi instigarea.

”În prezenta cauză se desfăşoară cercetări cu privire la modalitatea în care angajaţi ai Biroul pentru Imigrări al Judeţului Caraş Severin ar fi încălcat,  » Read More