Posted inActualitate

Azi s-a jucat turul semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de fotbal. Mare surpriză la Timișoara

Azi s-a jucat turul semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de fotbal. Mare surpriză la Timișoara

În această seară s-au jucat meciurile manșei tur a semifinalelor barajului de promovare în Liga 2 de fotbal.

Printre echipele angrenate în dueluri, câteva nume respectabile ale fotbalului din Transilvania: FC Bihor Oradea (echipă prezentă pentru a treia oară consecutiv la baraj), Poli Timișoara sau Gloria Bistrița. Toate trei, echipe cu sezoane bune la activ în Divizia A, cum se numea mai înainte vreme eșalonul de elită al fotbalului românesc.

Unirea Ungheni (Mureș), echipă pregătită de fostul internațional dinamovist Florentin Petre, n-a prea avut probleme acasă cu SCM Zalău. Chiar dacă în prima repriză mureșenii au ratat mai multe ocazii clare.

După pauză, Unirea a marcat de trei ori (veteranul Victoraș Astafei, angolezul Amancio Fortes plus un autogol al sălăjenilor) și e ca și calificată în finala barajului, unde va întâlni învingătoarea dintre CSM Sighetul Marmației și Gloria Bistrița. Cele două au remizat alb, azi, la Sighet.

FC Bihor pleca mare favorită în meciul de la Filiași, cu ACSO, a condus cu 1-0, dar a fost egalată. Așa că returul de la Oradea va decide echipa calificată. FC Bihor păstrează, însă, prima șansă, dar n-a convins deloc azi la Filiași.

Altă mare favorită, Poli Timișoara, s-a chinuit îngrozitor cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, pe arena Electrica. Timișorenii au ratat mai multe ocazii de gol în prima repriză și, așa cum se mai întâmplă în fotbal, ocaziile s-au răzbunat. Oaspeții au marcat pe un contraatac (prin Buțu, minutul 53, foto sus). Și au mai marcat o dată în prelungiri, când gazdele se aruncaseră în atac căutând egalarea. După 0-2 acasă, Poli are un retur infernal spre imposibil cu un adversar pe care, evident, l-a subestimat.

Echipa brașoveană Olimpic Zărnești a pierdut acasă cu SCM Râmnicu-Vâlcea și și-a diminuat serios șansele de a prinde finala barajului.  » Read More