Posted inActualitate

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

A fost dat în funcţiune noul terminal de pasageri al Aeroportului Internaţional Oradea

Noul terminal de pasageri al Aeroportului Oradea, investiţie de 40 de milioane de euro cu fonduri europene, a fost dat sâmbătă în funcţiune, după un an şi jumătate de lucrări, transmite Agerpres. Cele două noi construcţii ale terminalului, dezvoltate preponderent la parter, având în unele zone şi etaj/mezanin, au o suprafaţă de patru ori mai mare decât vechiul terminal, anume 12.900 metri pătraţi şi deservesc plecările, respectiv sosirile pe aeroport, cu şase porţi de îmbarcare, trei pentru destinaţii Schengen, trei pentru non-Schengen.

Potrivit managerului general al Aeroportului, Răzvan Horga, există rezerve modulare de ajustare a capacităţii, în funcţie de nevoi.

„A fost un proiect temerar, început în toamna lui 2022, un efort susţinut în care s-a lucrat mult, s-a lucrat cu dăruire. Vreau să mulţumesc oamenilor care ne-au fost alături, foarte important Consiliului Judeţean Bihor, autoritatea noastră tutelară, care s-a angajat împreună cu noi în acest proces de a construi înt-un termen scurt o nouă infrastructură obligatorie, necesară, mai ales în contextul intrării României în Spaţiul Schengen, dar şi pentru a eficientiza modul în care deservim pasagerii noştri”, a declarat sâmbătă, în conferinţă de presă, Răzvan Horga, alături de managerul de proiect Ionuţ Boldan şi vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal.

Pe lângă cele patru fluxuri plecări Schengen/non-Schengen, sosiri Schengen/no-Schengen, dimensionate la 400 pasageri/oră pe fiecare, s-au realizat camere de joacă pentru copii, camere pentru mamă şi copil, toalete, cabine telefonice antifonate, saloane business, spaţii comerciale (ce urmează să fie deservite), birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate şi pentru reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control: Poliţia de Frontieră, SRI şi Vamă.

Pasagerii au posibilitatea să efectueze rapid înregistrarea bagajelor, cu ajutorul celor şapte aparate automate self-check-in, dar şi în mod clasic.

Spaţiile deschise din interior au fost compartimentate cu pereţi transparenţi,  » Read More