Posted inActualitate

Atacul comis împotriva lui Robert Fico, clasificat drept asasinat politic

Atacul comis împotriva lui Robert Fico, clasificat drept asasinat politic

Atacul comis împotriva lui Robert Fico, clasificat drept asasinat politic
Atacul comis miercuri împotriva premierului Robert Fico a fost calificat de autorităţile de la Bratislava drept un asasinat motivat politic, conform TASR.
Atacul comis împotriva premierului Robert Fico a fost clasificat drept asasinat, autorul trăgând cinci focuri de armă, a anunţat ministrul de interne Matus Sutaj Estok, dând asigurări că va face tot ce îi stă în putinţă să fie investigat în profunzime şi cât mai repede posibil.

Ceea ce s-a întâmplat este un atac politic. Este absolut clar şi trebuie să reacţionăm în consecinţă”, a declarat şi ministrul apărării Robert Kaliniak la o conferinţă de presă organizată la spitalul unde este operat Fico.

Atacul comis împotriva lui Robert Fico | MyTex.ro

Sarcina noastră comună este de a înceta imediat răspândirea urii politice. Bineînţeles spiritele sunt încinse, dar ar fi foarte greşit să escaladăm şi mai mult această situaţie periculoasă”, a scris Sutaj Estok pe Facebook.
Potrivit ministrului de interne, Slovacia trăieşte cea mai proastă zi a democraţiei sale. Sutaj Estok a remarcat că, pentru prima dată în istoria modernă a Slovaciei, cineva a decis să îşi exprime o opinie politică nu în cadrul unor alegeri, ci cu o armă pe stradă.

Şi cu intenţia nu de a discuta, ci de a elimina fizic un adversar politic”, a notat Sutaj Estok.
Ministrul a spus că percepe împuşcăturile ca pe un avertisment pentru întreaga societate: dacă oamenii nu se opresc acum, vor distruge tot ceea ce i-a unit ca naţiune.

Este o dezamăgire teribilă pentru mine personal să văd cum efortul nostru comun de a aparţine lumii civilizate a celor mai avansate ţări a fost redus la nimic într-o clipă”,

 » Citește toată știrea aici…