Posted inActualitate

Peste 100 de abateri rutiere constatate ieri, în județul Brașov

Peste 100 de abateri rutiere constatate ieri, în județul Brașov

Peste | MyTex.ro

Peste 100 de abateri rutiere constatate ieri, în județul Brașov…

Echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au desfășurat, ieri, acțiuni cu efective mărite în mai multe localități din județ, pentru menținerea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză și a celor aflați sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Peste | MyTex.ro

Totodată, acțiunile au vizat identificarea și sancționarea conducătorilor auto care parchează autoturismele, fără drept, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități.

Acțiunea a fost executată de polițiștii rutieri de la Poliția Municipiului Brașov – Biroul Rutier, Secțiile 1-5 de Poliție, Poliția Orașului Ghimbav, Poliția Orașului Codlea, Poliția Stațiunii Poiana Brașov. Polițiștii au constatat 101 de abateri rutiere, dintre care 83 de nerespectare a regimului legal de viteză. De asemenea, în urma controalelor, au fost ridicate 3 certificate de înmatriculare și au fost reținute, în vederea suspendării, 3 permise de conducere.

Polițiștii au identificat un conducător auto care se afla sub influența alcoolului și un altul testat pozitiv pentru consumul de substanțe psihoactive. În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la o unitate medicală autorizată, unde le-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii cu certitudine a valorii alcoolemiei și a prezenței substanțelor psihoactive în organism.

În cauzele prezentate, au fost deschise dosare penale, ambele pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. Cercetările sunt continuate de polițiști, sub coordonarea unor procurori din cadrul unităților de Parchet competente.

Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Google Ads Whatsapp Channel  » Citește toată știrea aici…