Posted inActualitate

Vizitatori surpriză la Primăria Brașov

Vizitatori surpriză la Primăria Brașov

Vizitatori surpriză la Primăria Brașov | MyTex.roVizitatori surpriză la Primăria Brașov | MyTex.ro

Vizitatori surpriză la Primăria Brașov

Veniți în România pentru a-și începe croaziera pe Dunăre, doi americani au făcut un ocol pentru a poposi, pentru câteva ore, vineri la Brașov, unde s-au plimbat prin centrul istoric. Nimic ieșit din comun. Cei doi, aflați la vârsta senectuții, au dorit însă să-l cunoască pe primarul Brașovului, Allen Coliban. Nu din excentricitate, ci pentru a-și îndeplini rolul asumat de „ambasadori” ai unui ținut din SUA ce se numește… Transilvania sau Transylvania, după grafia locală, din statul Carolina de Nord.
Allen Coliban a relatat neobișnuita vizită a americanilor din Transylvania County pe pagina sa oficială de Facebook:

Vizitatori surpriză la Primăria Brașov | MyTex.ro

Știați că mai există o Transilvanie, de care ne despart mai bine de 15.000 de kilometri?
M-au vizitat ieri la primărie Kate Harris și Woodrow Dyches, doi seniori simpatici, ambasadori ai Transilvaniei americane din statul Carolina de Nord. Transylvania County, cu «reședința de județ» la Brevard, are o populație de aproximativ 33.000 de oameni. I se mai spune și «Ținutul cascadelor», iar relieful său muntos seamănă surprinzător de mult cu împrejurimile Brașovului.
Kate și Woodrow nu au pe nimeni în România, unde de altfel nu au mai fost niciodată. Înainte de a pleca într-o croazieră pe Dunăre, au venit la Brașov, cu trenul, pentru câteva ore. Ca să se plimbe prin centrul istoric și să mă cunoască.
Mi-au adus o scrisoare de la primarul din Brevard, alta de la «președintele consiliului județean». Mi-au mai adus un tricou cu ziarul local, Transylvania Times, abțibilduri și cărți poștale, poze cu ținutul, cu cascadele, cu ursul care le vizitează curtea și cu veverițele albe – alt simbol al celeilalte Transilvanii -, o insignă cu Transylvania County, una cu steagurile RO/USA și un breloc cu o veveriță albă
”.

 » Citește toată știrea aici…