Posted inActualitate

Alegeri 2024. George Scripcaru: Am găsit soluția pentru trecerea căii ferate în zona Micșunica (video)

Alegeri 2024. George Scripcaru: Am găsit soluția pentru trecerea căii ferate în zona Micșunica (video)

Alegeri 2024 | MyTex.ro

Alegeri 2024. George Scripcaru: Am găsit soluția pentru trecerea căii ferate în zona Micșunica

În afară de proiectul Spitalului Regional (detalii aici), George Scripcaru, candidatul comun PNL-PSD la Primăria Brașov, a vorbit astăzi, într-o conferință de presă a liberalilor, la care a participat și Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean, despre o veche problemă a brașovenilor, din cartierul Astra și nu numai.
Este vorba despre trecerea peste calea ferată din zona „Micșunica”, unde sunt două cimitire, unul administrat de Biserica Schimbarea la Față (Biserica de la Micșunica). Trecerea peste calea ferată este interzisă, dar zona este intens frecventată, pe măsură ce cimitirele s-au extins și, din păcate, s-au produs multe accidente mortale – 45, spune George Scripcaru. El s-a întâlnit astăzi cu membrii Comitetului Parohial și cu părintele paroh Comșulea și împreună s-au dus pe teren pentru a discuta despre această problemă.
Candidatul la Primărie spune că se poate rezolva imediat (asta însemnând după alegerile din 9 iunie), fie prin amenajarea unui pasaj subteran, fie a unei treceri la nivel, pe modelul celei din Bartolomeu, de la giratoriul strada Lungă cu Stadionului:

Alegeri 2024 | MyTex.ro

„Știți că acolo sunt două-trei tronsoane de cale ferată, dintre care unul european, și sunt restricții, nu poți face intervenții majore, dar am consultat specialiștii de la CFR și am identificat soluția, luăm în calcul să facem imediat un pasaj subteran pentru acces pietonal sau o trecere la nivel cu dale elastice, cum am făcut în Bartolomeu, ca să prevenim accidentele”.
Scripcaru a explicat că propunerea avansată cu ani în urmă pentru accesul auto, un pasaj suprateran, nu este posibilă, nefiind spațiu suficient pentru rampe, atât dinspre cartier, cât și spre cimitir.
În schimb, este rezolvată problema terenului – un alt impediment – pe care se află cimitirul,

 » Citește toată știrea aici…